Tapasplanken en Snijplanken | Prachtige combinatie van metaal en hout

Tapasplanken en snijplanken zijn essentiële items in elke keuken. Bij Metaalinterieur bieden we een breed scala aan tapasplanken en snijplanken aan die niet alleen functioneel zijn, maar ook een prachtige toevoeging vormen aan jouw keukeninrichting. Onze tapasplanken en snijplanken combineren de duurzaamheid en veelzijdigheid van hout met de moderne uitstraling van metaal. Of je nu een tapasplank zoekt om te serveren tijdens een feestje of een snijplank voor het bereiden van maaltijden, bij Metaalinterieur vind je de perfecte plank die aan al jouw behoeften voldoet.Ruim assortiment tapasplanken

Bij Metaalinterieur begrijpen we dat elke keuken uniek is en dat verschillende mensen verschillende voorkeuren hebben. Daarom hebben we een ruim assortiment tapasplanken om aan al jouw wensen te voldoen. Of je nu op zoek bent naar een tapasplank van metaal, een houten tapasplank, een ronde tapasplank of een tapasplank met een metalen handvat, we hebben het allemaal. Onze tapasplanken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zodat je de perfecte plank kunt kiezen die past bij jouw stijl en behoeften.

Functionaliteit en gebruiksgemak

Onze tapasplanken zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook zeer functioneel en gebruiksvriendelijk. Ze bieden voldoende ruimte om verschillende soorten tapas, kaas, vleeswaren en andere lekkernijen op te serveren.


Veelgestelde vragen.

Hoe onderhoud je een houten tapasplank?

Het onderhoud begint al voordat je de snijplank in gebruik neemt. Het wordt namelijk aangeraden om de plank eerst te behandelen met olie, ook wel oliëngenoemd. Zo krijgt de snijplank een beschermlaagje en voorkom je dat hij uitdroogt. Het beste kun je hier speciale snijplankolie voor gebruiken. Heb je dit niet? Dan worden arachideolie of druivenpitolie aangeraden. Olijfolie is juist een slechte keuze, aangezien de snijplank hierdoor plakkerig kan worden.

Je moet de snijplank natuurlijk goed schoonmaken, maar het is daarbij geen goed idee om een houten snijplank te laten weken in water. Daarnaast moet je een snijplank ook nooit in de vaatwasser doen. Hierdoor kan de snijplank kromtrekken of zelfs splijten. Was hem gewoon met de hand en droog de houten snijplank zo snel mogelijk. Zet hem daarna op z'n korte kant om te drogen.

Het metaal kan worden gereinigd met een vochtige doek en indien nodig mild schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat je de plank goed afdroogt na het reinigen om te voorkomen dat het hout kromtrekt.

Wat is het verschil tussen een tapasplank en een snijplank?

Het verschil tussen een tapasplank en een snijplank ligt voornamelijk in het doel en gebruik ervan. Een tapasplank is specifiek ontworpen voor het serveren van kleine hapjes, zoals verschillende soorten kaas, vleeswaren, olijven en dipsauzen. Het is meestal een brede, platte plank van hout of metaal, soms met handvatten voor eenvoudig transport. Tapasplanken hebben vaak een decoratief aspect en worden gebruikt om een gezellige en gastvrije sfeer te creëren tijdens het delen van hapjes met vrienden of familie.

Een snijplank daarentegen is primair bedoeld voor het snijden en bereiden van voedsel. Het wordt gebruikt in de keuken om groenten, fruit, vlees, vis en andere ingrediënten te snijden, hakken en voor te bereiden. Snijplanken kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder hout, kunststof, glas of metaal, en zijn ontworpen met het oog op de hygiëne en het behoud van de scherpte van de messen.

Hoewel beide planken dienen voor voedselbereiding, hebben ze verschillende functies en kenmerken. Het is belangrijk om het juiste type plank te kiezen, afhankelijk van het beoogde gebruik. Bij Metaalinterieur bieden we zowel tapasplanken als snijplanken aan, zodat je kunt genieten van zowel de esthetiek als de functionaliteit in jouw keuken en bij het serveren van heerlijke hapjes.

Tapasplank bestellen bij Metaalinterieur

Bij Metaalinterieur kun je eenvoudig en snel jouw favoriete tapasplank kopen. Onze webshop biedt een gebruiksvriendelijke interface waar je door ons assortiment kunt bladeren en de plank kunt kiezen die aan jouw wensen voldoet. Plaats jouw bestelling en wij zorgen ervoor dat de tapasplank zorgvuldig wordt verpakt en bij jou thuis wordt bezorgd. Onze tapasplanken worden met de grootste zorg en aandacht vervaardigd, zodat je verzekerd bent van een hoogwaardig en prachtig product dat lang meegaat.